Суспільство

Побачити життя Ляшка за парканом: дрон зняв маєток радикала за 15 млн грн

Слідчі намагаються довести, що політик незаконно придбав майно.

Лідера Радикальної партії Олега Ляшка запідозрили у незаконному збагаченні. Від політика журналісти і глядачі отримали ціле шоу і кілька нових афоризмів, що негайно розійшлися Інтернетом.

Головний радикал України мешкає в елітному селищі під Києвом. Як вказує сам політик, будинок він донедавна орендував, а тепер викупив разом із землею, який внесений у декларацію.

Завдяки дрону журналісти ТСН.Тиждень показали, як живе Ляшко. Між стінками збудовано щось на зразок прикордонної розділової смуги і будиночок охорони чи будівельників.

На ділянці у майже шість тисяч квадратів видно два гаражі з різних боків маєтку, кожен на два автомобілі, і саму дачу. Вона побудована незвичним чином — різноповерхові приміщення з відкритими терасами шикуються в струнку лінію і одразу не скажеш, що вони поєднані між собою чи ні. Поміж сосен є майданчик для шашлика і дитячий ігровий майданчик з батутом, гуляють собаки, на задньому дворику розташовані шезлонги.

Незважаючи на близькість Старообухівської траси, тут затишно. Антикорупційні органи зацікавилися законністю оборудки та походженням заплачених за садибу грошей, а це близько 15 мільйонів гривень. Деталі антикорупціонери не розголошують.

Антикорупційне бюро запросило Ляшка на допит. Політик прибув і у звичній манері облаяв і НАБУ, і антикорупційну прокуратуру, і президента. Ляшко назвав розслідування законності своїх статків політичним переслідуванням, втім, по суті оборудки не сказав ані слова.

Слід сказати, що дача Ляшка не така вже й дорога за тутешніми мірками — менше мільйона доларів, якщо вірити декларації. 1-2 мільйони доларів — це тутешній стандартний. Втім, для лідера, що обрав своїм символом прості селянські вила — ця розкіш теж серйозно псує імідж незаможної людини з народу.

Політика обурив сам факт підозри і він з усім популістським талантом увірвався в кабінет антикорупційого прокурора Назара Холодницького, заздалегідь подбавши про пряму відеотрансляцію в інтернеті й на телебаченні. Зустріч тривала 46 хвилин.

Розслідування щодо Олега Ляшка лише почалося, і на нас, без сумніву, чекають нові серії майнового детективу.

Джерело: https://tsn.ua/

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button