Суспільство

Подарунок на 8 Березня від пологового будинку

Статисти підрахували, що за останні п’ять років у Чернігівському пологовому будинку народжується хлопчиків удвічі більше, ніж дівчаток. Згідно з народними віруваннями, така статистика розшифровується не дуже оптимістично. Кажуть, що хлопчики народжуються, коли країна чи область переживає скруту або війну. Хоча саме в переддень Міжнародного жіночого свята малеча вирішила зрадити п’ятилітні традиції.

7 березня 2017 року в Чернігові на світ з’явилися п’ять дівчаток і четверо хлопчиків. Минулого року на самісіньке 8 Березня дівчатка також «узяли гору». Тоді маленьких принцес народилося теж п’ять. А от принців лише троє: «Мабуть, такі подарунки до 8 Березня вирішили зробити своїм матусям самі малятка, – усміхається чергова довідкового бюро Світлана.

Своїх крихіток кожен називає по-різному. Та останнім часом модними стали давньослов’янські імена. Минулоріч у Чернігові народжували Соломійок, Устин, Вір та Улян. Помпезні Анни-Марії та Софії-Вікторії в 2017 році відходять. Нині в моді простота. Повертається мода й на старі козачі імена для хлопчиків – на чернігівських дитячих майданчиках часто гукають Тараса, Назара, Степана та Петра.

Астрологи переконують, що за характером народжені навесні дівчатка нічим не поступаються хоробрим хлопчакам. У цей час на світ з’являються морально гнучкі та витривалі дівчатка, які здатні пристосуватися до будь-якої ситуації і перемогти не силою, а розумом. «Весняні» дочки не мають бійцівських якостей, тому їм підходять тверді і напористі імена.

Ще статті по темі

Back to top button