Суспільство

«Поліський вернісаж» у Семенівці (Фото)

На редакційну пошту ЧЕline надійшов лист у рубрику «Народний журналіст».

Найочікуванішою подією цієї весни на Семенівщині став VІ відкритий Всеукраїнський конкурс виконавців на народних інструментах «Поліський вернісаж».

Уже 6 років поспіль до Семенівського краю злітається талановита молодь з усієї України, щоб поділитися своєю творчістю, талантом і любов’ю до прекрасного.

Із кожним роком збільшується кількість учасників конкурсу.  Цього року  на конкурс завітало близько 700 учасників з 4 областей – Чернігівської, Сумської, Полтавської та Черкаської.

Оцінювало виступи виконавців високоповажне  журі на чолі з Володимиром Дорохіним, заслуженим артистом України, лауреатом міжнародних конкурсів, кандидатом мистецтвознавства, відмінником народної освіти України, кавалером «Ордена за видатні досягнення в музичному мистецтві», доцентом Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, директором КВНЗ «Ніжинське училище культури і мистецтв Чернігівської обласної ради».

Учасники змагалися в різних номінаціях, залежно від інструменту, віку учасників, кількості учасників і складу колективів.

Більшість виконавців стали лауреатами І, ІІ та ІІІ ступенів. А гран-прі та пам’ятні подарунки вибороли у своїх номінаціях:

— Ансамбль баяністів та акордеоністів «Гармоніка» з Шосткинської ДМШ;
— Ансамбль домристів «Дзвіночок» із Чернігівської школи мистецтв;
— Ліпшинська Аліна (скрипка) з Чернігівської міської школи мистецтв;
— Сапун Сергій (баян) з Шосткінської дитячої школи мистецтв;
— Сидоренко Станіслав (гітара) з Чернігівської міської школи мистецтв.
Фінальним акордом конкурсу став феєричний концерт інструментального ансамблю «EKKANTO VIVO» у складі лауреатів міжнародних конкурсів: Анатолія Пряхіна (домра), Дарини Гуменюк (домра), Ганни Бондаренко (фортепіано).

Під час перерв учасники мали змогу відвідати Семенівський історико-краєзнавчий музей та музей Т.Г. Шевченка, створений до 200-річчя великого Кобзаря, прогулятися містом та краще познайомитися з Семенівським краєм.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button