Суспільство

Поліцейські Чернігова виявили дев’ять магазинів, що продають алкоголь після 22:00

Однією з актуальних проблем громадського порядку Чернігова була і залишається торгівля спиртним в нічний час та пов’язане з нею порушення правопорядку і тиші.

З перших же днів роботи нової поліції було складено кілька адміністративних протоколів на деякі торгові точки обласного центру. Але це суттєво не вплинуло на ситуацію. Тому було прийнято рішення провести масштабне відпрацювання всіх торгових точок міста щодо торгівлі спиртними напоями.

28 листопада 2014 року на 45 сесії шостого скликання Чернігівської міської ради було прийнято рішення щодо обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території м. Чернігова у нічний час — після 22.00 і до 8.00 ранку. В документі також зазначалося, що робиться це «з метою впорядкування роботи закладів торгівлі у вечірній і нічний час, уникнення скарг мешканців міста на різноманітні правопорушення, вчинені громадянами в стані алкогольного сп’яніння».

Позитивними результатами дії цієї заборони є зменшення рівня правопорушень, скоєних в стані алкогольного сп’яніння в нічний час, зменшення кількості скарг від чернігівців щодо появи поблизу торгівельних точок зі спиртним нетверезих осіб. Але попри дію заборони на продаж, не всі магазини дотримуються цього рішення. Деякі власники торговельних закладів ставлять свої прибутки вище суспільних інтересів — спокою чернігівців та правопорядку в місті.

У зв’язку з цим поліцейськими Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області спільно з представниками громадськості проводяться рейди торговельними закладами, що працюють цілодобово на предмет виявлення та припинення правопорушень.

Як показують результати перевірок, рішення міської ради дотримуються здебільшого великі мережеві супермаркети, а от деякі невеликі магазини і торгові точки, користуючись безконтрольністю, продовжують продаж спиртного у заборонений час доби. Саме на таких порушників поліція складає відповідні матеріали, які потім направляє на адмінкомісії для прийняття рішення.

Так, за тиждень правоохоронцями виявлено дев’ять магазинів-порушників. Причому, один з них, що на нічній автомобільній заправці, потрапив у поле зору поліцейських двічі.

За таке правопорушення відносно продавців спиртного були складені протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю). Санкція цієї статті передбачає штраф від 17 до 170 гривень.

Всі адміністративні матеріали, що були складені на правопорушників, направлені на розгляд до адміністративних комісій районних у місті Чернігові рад.

Зважаючи на вищевикладене, поліцейські звертаються до власників торговельних закладів, що займаються реалізацією алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива, і закликають їх з розумінням ставитися до вимог рішення Чернігівської міської ради щодо діючих обмежень і не порушувати встановлених норм. Разом з тим поліція попереджає, що до порушників будуть застосовуватися адекватні заходи покарання.

Джерело: pik.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button