Суспільство

Поліцейські «Пріуси» страждають через чернігівські дороги

Машини, на яких щодня патрулюють чернігівські інспектори поліції, працюють цілодобово і «відпочивають» лише тоді, коли поліцейські прибули на виклик або оформлюють ДТП.

Про це повідомив старший інспектор прес-служби управління патрульної поліції в м. Чернігові, майор поліції Віталій Копистко.

В обласному центрі патрульні поліцейські щодня працюють на 15 машинах, ще дві – знаходяться на ремонті. Майже за 2 місяці роботи патрульної поліції в обласному центрі лише 1 раз машина потрапляла у ДТП.

Через те, що автівки постійно знаходяться в русі, а дороги у Чернігові в поганому стані, їм просто важко обходитися без послуг ремонтників.

«У «Пріусів» низька посадка, а всі знають, якої якості дорожнє покриття у нашому місті.  Тому, на бамперах автомобілів періодично з’являються різні тріщини та подряпини. Саме авто дуже легке, у своєму колі ми їх називаємо «картонними» – метал дуже тонкий, в машині багато пластмасових деталей», — зазначив Віталій Копистко.

Він також уточнив, що ці машини декілька років тому закупали в Японії по Кіотському протоколу. Вони є у всіх містах, де розпочала роботу патрульна поліція. Машини працюють по гарантії.

«У нашому управлінні є транспортна служба, яка займається обслуговуванням службових автомобілів. Грошей на це виділяють не багато, і їх майже не вистачає на усі поточні ремонти. Усі подряпини і тріщини ми намагаємося ліквідувати якнайшвидше, щоб не запускати ремонт, бо далі буде ще дорожче полагодити машину»,  — розказав поліцейський.

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button