Суспільство

Поліцейські «програли» зі школярами типові ситуації ДТП (Фото)

На Чернігівщині від початку року в ДТП травмувалися 8 неповнолітніх, одна дитина загинула.

Аби неповнолітні не потрапляли в дорожньо-транспортні пригоди, поліцейські постійно проводять різноманітні профілактичні заходи, спрямовані на запобігання та недопущення дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Старший інспектор ювенальної превенції Оксана Філатова та старший інспектор із дорожнього нагляду Аліна Бригінець завітали до Козелецької школи № 3, де провели для школярів 5-6 класів цікавий захід із безпеки дорожнього руху.

Поліцейські розібрали типові дорожньо-транспортні пригоди, що зазвичай трапляються за участю неповнолітніх, нагадали учням основні дорожні знаки, які повинні знати юні пішоходи.

Правоохоронці розповіли дітям про те, що дорога сповнена несподіванок та небезпек. Тому треба бути завжди уважними й обережними, добре вивчити та знати Правила дорожнього руху й повсякчас дотримуватися їх.

Важливим пунктом програми спілкування з поліцейськими стала наочна демонстрація можливостей захисного екіпірування для водіїв велосипедів і мопедів, користувачів роликових ковзанів і скейтбордів.

Програма заходу була насиченою та напрочуд цікавою. Зустріч пройшла у веселій та невимушеній атмосфері.

Насамкінець зустрічі школярі сфотографувалися на пам’ять разом із правоохоронцями.

Поліцейські висловили переконання, що такі зустрічі принесуть необхідні знання й уміння, аби діти почувалися безпечно на проїзній частині, знали основні Правила дорожнього руху та навчали інших.

Ще статті по темі

Back to top button