Суспільство

Поліція Чернігівщини забезпечила правопорядок під час святкування Дня Перемоги

До несення служби із забезпечення публічного порядку та безпеки під час урочистостей і масових заходів на Чернігівщині загалом було залучено близько чотирьохсот поліцейських різних підрозділів і служб.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

За підсумками травневих свят область повністю підтвердила свій рейтинг однієї з найбезпечніших в Україні.

Напередодні пам’ятних заходів поліція провела робочі зустрічі з керівниками політичних партій і громадських організацій, які мали намір організувати цими днями заходи й акції. Правоохоронці нагадали про необхідність дотримання законодавства, зокрема про декомунізацію, та відповідальність за його порушення.

Наряди поліції під час свят були наближені до пам’ятників і меморіальних комплексів для недопущення їх пошкодження, запобігання вчиненню вандалізму, наруги над могилами та припинення таких дій.

Поліція вжила комплекс заходів із впорядкування організації дорожнього руху та паркування автотранспорту біля місць проведення урочистостей, а також на прилеглих до них територіях.

Як результат – чотири десятки масових заходів в обласному центрі та районах, у яких взяли участь 4 500 громадян, пройшли спокійно, грубих порушень публічного порядку зафіксовано не було.

Винятком стало виявлення поліцією під час урочистостей у чернігівському сквері імені Попудренка двох громадян у радянській військовій формі часів Другої світової війни. В одного з них на однострої була прикріплена так звана георгіївська стрічка. Для з’ясування обставин та надання правової оцінки їхнім діям поліцейські запросили громадян до Чернігівського відділу поліції, де з ними була проведена профілактична бесіда. Зібравши всі дані про громадян, правоохоронці їх відпустили.

Поліція продовжує несення служби в такому форматі до завершення фінальної частини Європейського пісенного фестивалю в Україні.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button