Суспільство

Поліція: кожну церкву перевірили на вибухівку, Великдень проходить спокійно

Поліція забезпечила публічний порядок під час святкування Великодня, — йдеться у повідомленні Національної поліції Чернігівської області. Оперативні штаби продовжують у цілодобовому режимі моніторити обстановку в області. На варті також Нацгвардія, рятувальники, прикордонники, міграційна служба та СБУ. Останні наглядають аби не сталося терористичних диверсій під час масових заходів. Перед початком богослужінь вибухотехніки обстежили кожну церкву на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів.

Після чого об’єкти були взяті під цілодобову охорону поліції. На Чернігівщині Великодні богослужіння пройшли у 480 церквах, в них взяли участь близько 380 тисяч вірян. Спокій громадян охороняли 1200 поліцейських та 200 добровільних помічників з громадських формувань. Безпосередньо охорону публічного порядку біля культових споруд в області здійснювали близько 800 поліцейських територіальних підрозділів Головного управління Національної Порядок біля 13 чернігівських церков забезпечували 50 поліцейських та 30 представників громадських формувань.

На вулицях та в публічних місцях обласного центру працювали 34 екіпажі патрульної поліції, 6 екіпажів поліції охорони та 25 військовослужбовців Національної гвардії України. Поліція закликає громадян не втрачати пильності. Якщо ви виявили невідомий або вибухонебезпечний предмет, негайно телефонуйте до поліції за номером 102 та обов’язково дочекайтеся прибуття слідчо- оперативної групи. До приїзду правоохоронців зробіть усе можливе, щоб ніхто не наближався до підозрілого предмета.

Ще статті по темі

Back to top button