Суспільство

Що ближче до Києва, то вище напруга. Хресна хода на підступах до столиці

Правоохоронці наполягають, щоб учасники «Хресної ходи» не пересувалися пішки вулицями Києва для гарантування їхньої власної безпеки.

Про це йшлося на засіданні керівництва правоохоронних органів і представників київської міської і обласної влади.

Учасникам ходи запропоновано добиратися до центра столиці автобусами, які київська влада забезпечить на в’їздах до міста. Правоохоронці закликають віруючих із розумінням поставитися до необхідних заходів безпеки.

Всі учасники заходу пройдуть через турнікети та металодетектори. В окремих випадках не виключений і особистий догляд.

Раніше повідомлялося, що під час проведення заходу у столиці буде посилено заходи забезпечення громадського порядку. Зокрема у місті працюватимуть наряди зі співробітників поліції, Служби безпеки, Нацгвардії та представників добровольчих батальйонів.

Крім того, в центрі столиці будуть перекриті кілька вулиць, точний перелік яких оприлюднить Київська державна міська адміністрація. СБУ пропонує учасникам ходи обійти Бориспіль, аби уникнути можливих сутичок.

Раніше місцеві активісти, згуртувавшись та організувавши блокпост, заявили, що не допустять учасників релігійної ходи від УПЦ МП до міста. Наразі близько сотні людей продовжують чергувати на символічному блокпосту.

Дещо зменшив напруження там піаніст, який став всесвітньо відомим завдяки своїм концертам під час Євромайдану. Водночас голова Київської ОДА повідомив, що було ухвалене рішення – не пускати паломників до Борисполя, і запевнив, що місцева влада вживає необхідних заходів безпеки.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. -«обеспечат автобусами, будут охранять», вот так эта преступная власть и будет обслуживать кремлевские проекты. как бы не закончилась эта клоунада, это позор парошенка, а в случае большого бабаха — никто уже не поверит, что он не был в том заинтересован…

    1. Не гони на моего любимого Педро, не хороший человек…

  2. Так называемую «напругу» создают умышленно.

Back to top button