Суспільство

Понад 100 тисяч виборців із 14 громад Чернігівщини обиратимуть депутатів

Як відомо, Центральна виборча комісія своїм рішенням від 18 серпня 2017 року № 164 призначила на неділю, 29 жовтня 2017 року, вибори у 202 об’єднаних територіальних громадах в усіх без виключення областях України.

На Чернігівщині в останню неділю жовтня вибори пройдуть у 14 ОТГ: Новобасанській сільській раді (округ налічує 6 дільничних виборчих комісій) та Бобровицькій міській раді (30 ДВК, з них 1 — спеціальна) Бобровицького району, Плисківській сільській раді (4 ДВК) Борзнянського району, Тупичівській сільській раді (3 ДВК) Городнянського району, Ічнянській міській раді (32 ДВК, з них 1 — спеціальна)Куликівській селищній раді (18 ДВК, з них 1 — спеціальна)Холминськійселищній раді (6 ДВК) Корюківського району, Малодівицькій селищній раді (9 ДВК) Прилуцького району, Любецькій селищній раді (6 ДВК) Ріпкинського району, Семенівській міській раді (26 ДВК, з них 1 — спеціальна)Сосницькій (14 ДВК, з них 1 — спеціальна)Срібнянській (22 ДВК, з них 1 — спеціальна)Талалаївській (11 ДВК, з них 1 — спеціальна) селищних радах та Олишівській селищній раді (3 ДВК) Чернігівського району.

Загалом, 29 жовтня виборці обиратимуть 320 депутатів об’єднаних територіальних громад. Це найбільша, поки, кількість обранців на виборах до рад ОТГ.

Обиратимуть таку кількість своїх представників також рекордна кількість жителів громад, що мають право голосу — близько 110 тисяч.

При цьому Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів з 9 вересня 2017 року.

На сьогодні кількість громад, у яких в 2017 році вже призначені перші місцеві вибори, не є остаточною. Такі вибори можуть бути призначені до кінця поточного року на будь-яку неділю грудня крім останньої.

Центральна виборча комісія продовжує очікувати надходження звернень від обласних державних адміністрацій щодо призначення перших місцевих виборів в інших громадах, які вже об’єдналися, або мають намір об’єднатися.

Отже, вибори 29 жовтня можуть виявитися для ОТГ області не останніми у цьому році.

Джерело: otg.cn.ua

Ще статті по темі

Back to top button