Суспільство

Посвята у студенти першокурсників-педагогів (Фото)

Що то за звання – СТУДЕНТ?

А ви були студентом?

Якщо ні, то ви багато втратили у своєму житті. Взагалі студент-першокурсник – це така ніжна квіточка, мов та мімоза. На неї треба дихати, пестити. Боже збав, покарати.

Отак і в національному педагогічному університеті пестять своїх першокурсників. Заради цього вперше отак помпезно провели посвяту у студентство.

Бачите ж, погода цього року нас не балує, але у виші вже почалися презентації першокурсників. А це 8 факультетів і по завершенню відбудеться феєричне свято, тобто заключний концерт «Дебют» де кожен із факультетів покаже, на що він спроможний. І от ректорат, відділ виховної роботи разом  зі студентською профспілкою у ці холодні дні вирішили трішечки розігріти студентів. Провести, так би мовити, випробування. І якщо після цих випробувань у студента залишається в очах впевненість і  посмішка – це означає, що він уже справжній студент. А яким чином? Це вже треба дивитися фоторепортаж.

З раннього ранку перед головним корпусом вишу диміла солдатська кухня. Це повари готували справжнісінький плов, звісно, з м’ясом. Паралельно заварювався чай з цукром. А працівники студентської їдальні готували коржики, булочки  та різноманітну випічку.

Але свято не почалося, поки всі студенти-першокурсники не склали присягу і не заприсягнули бути ввічливими та трудолюбивими студентами. І після цього  почалося. Під керівництвом аніматорів із боулінг-клубу грали в різноманітні ігри та розіграли призи.

А потім був прикольний конкурс. Було шість команд і було шість тарілок пельменів. І була команда від кожного факультету – по три найголодніші студенти, а, як відомо, ситих студентів не буває. Так от у чому прикол. Треба було без виделок якнайшвидше впоратися з порцією пельменів. Але це ще не все.

Насамкінець змагань треба було всім присутнім пройти дві перешкоди, а потім кожного пригощали часточкою лимона і спостерігали за виразом обличчя, кислятина… А вже потім вишикувалася черга по плов, чай і пішли розмови та побрехеньки. Адже тепер вони – справжнісінькі студенти!

І я там був. Плов їв, чай пив. Смачно було!

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button