Суспільство

Практики двох місцевих рад на Чернігівщині визнані одними з кращих в Україні

У 2017 році в рамках конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» відзначено 29 органів місцевого самоврядування, з них 10 об’єднаних територіальних громад, дві обласні ради, три районні ради, вісім міських, чотири сільські та дві селищні ради.

За темою «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування» визначено 12 фіналістів. За темою «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах» — 14 фіналістів. За темою «Співробітництво територіальних громад» — 3 фіналісти.

Серед цьогорічних переможців конкурсу є і два представники органів місцевого самоврядування Чернігівщини. У номінації «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування» спеціальну відзнаку отримала Куликівська районна рада за практику «Роль органу місцевого самоврядування в об’єднанні громади з метою забезпечення стабільного розвитку та процвітання території». А Кіптівська сільська рада виборола третє місце у номінації «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах» за проект «Інтегрована система забезпечення соціальних послуг у Кіптівській об’єднаній територіальній громаді –взірець для наслідування».

Нагадаємо, що починаючи з 2014 року, Мінрегіон щорічно проводить конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування». За чотири роки кращими визнано 108 практик.

За короткий час, від початку прийняття доленосного рішення про об’єднання, вони зробили відчутний крок вперед на шляху кардинальних змін у питаннях розвитку та підвищення добробуту людей.

Загалом за чотири роки найвищий відсоток успішних практик від кількості поданих на Конкурс заявок у Чернігівській (38%), Волинській (36%), Івано-Франківській (35%) областях.

Джерело: Чернігівська обласна рада

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button