Суспільство

Прапор Білорусі посварив ніжинців

Від народного депутата України Ігоря Гузя на ім’я ніжинського міського голови Анатолія Лінника надійшов лист, у якому йдеться про те, що 25 березня свідомі білоруси відзначатимуть своє головне національне свято – День проголошення незалежності Білоруської Народної Республіки. Або, як ще там кажуть, День Волі.

Символом БНР є герб «Погоня» і біло-червоно-білий прапор. Це історичний національний стяг країни, що використовується демократичними силами як символ опозиції. Під цим прапором у 2014 білоруські добровольці захищали Україну на сході.

Тож народний депутат просить на знак солідарності з білоруським народом розмістити прапор Білоруської Народної Республіки 25 березня на будівлі Ніжинської міської ради.

17327886_423681771298905_609120459_n

З цього приводу на черговому засіданні виконкому виникла дискусія, адже на адміністративній будівлі мають висіти прапори державного значення, а біло-червоно-білий прапор не є таким. Водночас і не підтримати білорусів не можна. Тому як варіант було запропоновано розмістити стяг на щоглі поряд із встановленими прапорами Євросоюзу та Ніжина. Все ж таки члени виконкому не погодили листа, а взяли до відома. Хочуть, аби з цього приводу була юридична оцінка.

Джерело: «Нежатин»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button