Суспільство

Представниці Чернігова взяли участь у форумі з гендерних питань у політиці

*Актуально

Представниці «Нашого краю» з Чернігівщини стали учасницями форуму з питань гендерної рівності в політиці, що наприкінці минулого тижня відбувся в Харкові. Чернігів на зібранні представляли активістки партії – Марія Родикова і Тетяна Ясочко.

За словами заступника голови Деснянської районної в місті Чернігові ради Марії Родикової, спікери на форумі порушили не тільки теоретичні питання, а й надали практичні поради, як протистояти гендерним стереотипам у політичній діяльності, виборчих кампаніях.

«На жаль, багато людей у суспільстві до цього часу скептично сприймають жінок-політиків і вважають, що жінка має сидіти вдома, варити борщі та виховувати дітей», – зазначила Марія Родикова. Насправді, на її думку, сучасні жінки успішно поєднують родину і кар’єру. Водночас гендерні питання стосуються не тільки жінок, а й чоловіків.

Підсумком форуму стало ухвалення концепції гендерної рівності в політичних партіях.

Згідно з чинним законодавством, у виборчих списках політичних партій мають бути дотримані гендерні квоти, що передбачають внесення до списку не менше 30% представників однієї статі. Політична партія «Наш край» – одна з небагатьох політичних сил, які дотримуються принципів гендерної рівності.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button