Суспільство

Прилучанка назбирала зубних паст на рекорд України

Яких тільки хобі немає у людей. Хтось збирає марки, хтось монети, а хтось, як 20-річна прилучанка Вікторія Висоцька, – зубні пасти. Подібною колекцією, окрім Віки, може похвалитися хіба що стоматолог Валерій Колпаков із Атланти (США). У нього понад 2 тисячі тюбиків. У нашої землячки поки що менше – 478 штук із 35 країн світу. Проте для України це рекорд.

Зубні пасти дівчина збирає вже 16 років, починаючи з дитячого садочка. Замість сувенірів із різних країн, де довелося побувати, Віка привозила додому тюбики широко використовуваного гігієнічного засобу. Щось дарували друзі, а щось передавали наукові заклади. Зокрема, Інститут стоматології НАМН України, що в Одесі, презентував прилучанці зразки своїх розробок ще 1949 року. Тож деякі зубні пасти у колекції Вікторії втричі старші за неї.

Віка Висоцька змалечку веде здоровий спосіб життя, займається спортом, тому таке її хобі не виглядає дивним. А ще дівчина чудово співає. Але, як то кажуть, це зовсім інша історія…

Тепер про оригінальну колекцію прилучанки дізналася вся країна. 7 квітня Віка отримала диплом Національного Реєстру Рекордів України як власниця найбільшого зібрання зубних паст у нашій державі. Окрім як їй, дипломи того дня також вручили жінці із 36 зубами, чоловіку, що гне зубами монети, та хлопцю із 36-сантиметровими вусами а-ля Сальвадор Далі. Та все ж, на наш суб’єктивний погляд, рекорд прилучанки найбільш вражаючий.

До речі, з моменту фіксування рекорду у дівчини з’явилося 6 нових екземплярів зубних паст. Почесний громадянин м. Прилуки, володарка першої олімпійської нагороди незалежної України Валентина Цербе-Несіна ініціювала акцію з поповнення колекції Віки Висоцької. Земляки мають підтримати це починання. І хай десь в Атланті нервово гризе нігті лікар Колпаков. Наша Вікторія береться побити його рекорд. А ми всі дружно їй у цьому допоможемо.

Джерело: http://priluki.city/

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button