Суспільство

Прилуки вже ярмаркують (Фото)

Усе місто гудить народними мотивами. Лунає веселий свист, звідусюди пахне смаколиками, родини та друзі зібралися в самісінькому серці Прилук, щоб відзначити Миколин ярмарок.

Традиційне весняне дійство розпочалося на Театральній площі, де офіційна делегація та жителі міста вшанували пам’ять видатного артиста й земляка Миколи Яковченка. До пам’ятника актору містяни й гості поклали квіти.

Традицію організовувати ярмарки навесні започаткували в 2008 році. І примітно, що перший приурочили саме до дня народження Миколи Яковченка, що припадає на 16 травня.

Але так сталося, що в 2010-2011 роках весняного ярмарку не було. І от нарешті Прилуки знову полонило дводенне колоритне дійство Миколин ярмарок – із торговими майданчиками, народними гуляннями й виставками-продажами.

Після урочистого відкриття офіційна делегація разом із прилучанами відвідала «Вареничний дворик», де всі охоче смакували українську улюблену страву.

Нині на ярмарку кожен зможе знайти собі заняття до душі і поласувати смачненьким.

Дбайливі господарі та господині метушаться біля торгових яток продовольчих товарів, продаючи м’ясні, молочні й медові вироби від виробників Прилук, Ніжина, Чернігова, Переяслава та інших міст. Мають що придбати і на що подивитися і любителі заквітчаних осель, затяті садівники, дачники та городники.

Також на гостей і прилучан очікує ще багато чого цікавого, адже програма розрахована на 2 дні.

Джерело: priluki.city

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button