Суспільство

Пристрасті по-бахмацьки: горе-чиновники образили матір загиблого бійця

*Актуально

Головою Бахмацької районної ради В.Ф. Міщуком на засіданнях райради провокуються події, що мають за мету збурення громадськості, відволікання уваги людей від розслідування фактів корупції і зловживань владою у період керівництва В. Міщуком районною державною адміністрацією.

«Наш край» дав принципову оцінку діянням цього керівника та підтримує вимоги громадськості щодо притягнення до кримінальної відповідальності винних у корупційних злочинах.

За прямого потурання В. Міщука сталися силові сутички на сесії 2 листопада, коли невідомі особи у військовій формі напали на представника місцевої спілки ветеранів АТО і Афганістану Е. Левчановського, вживали лайливі слова та поводилися зухвало по відношенню до матері загиблого героя АТО Ж. Ровної.

На сесії 22 грудня В. Міщук спровокував черговий конфлікт.

Представники Незалежних профспілок і члени педколективу Бахмацького Будинку дитячої та юнацької творчості не змогли оприлюднити звернення до депутатів. Вони хотіли привернути увагу громадськості до зловживань владою керівника районного відділу освіти Л. Журби, до неприпустимості силового тиску на колектив Будинку творчості і цькування керівника закладу Н. Швидкої.

Провокатори зірвали розгляд питання щодо корупційного та безпідставного призначення депутата райради В. Брюховецького на посаду директора КП «Комунальник» м. Бахмач. Воно відбулося без відкритого конкурсу, без обговорення програми діяльності та за відсутності у В. Брюховецького необхідної освіти й досвіду господарської діяльності.

У зв’язку з тим, що зазначені питання мають корупційну складову і є вкрай важливими для бахмачан, просимо правоохоронні органи перевірити факт силового втручання воєнізованих осіб у діяльність державного закладу – Бахмацький Центр дитячої та юнацької творчості.

Також просимо міського голову Бахмача П.М. Шимка надати офіційну інформацію щодо ситуації навколо КП «Комунальник», а саме:

  1. Чи мав місце прозорий, конкурентний конкурс із призначення нового керівника цього комунального підприємства?
  2. Чи мали можливість інші мешканці Бахмача взяти участь у конкурсі щодо призначення на цю посаду і представити власні програми розвитку комунального господарства міста?
  3. Чи представив міським депутатам перед призначенням В. Брюховецький власний план розвитку комунальної сфери, термомодернізації та формування тарифів на обслуговування, і чи був цей документ затверджений на сесії?
  4. Коли, відповідно до антикорупційних передвиборчих обіцянок обраного міського голови, буде призначено публічний відкритий конкурс на заміщення посади директора КП «Комунальник»?

Крім того, «Наш край» категорично заперечує проти нарахування будь-яких премій та надбавок голові райради В.Ф. Міщуку до завершення кримінальних проваджень щодо корупційних злочинів періоду керівництва В. Міщуком Бахмацькою райдержадміністрацією.

Голова ради Чернігівської обласної організації політичної партії «Наш край»

Ольга Чередник

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Один коментар

  1. В Бахмачі вже з’явилася приказка: «Бреше як Челайн»

Back to top button