Суспільство

Призовну кампанію на Чернігівщині гальмує страх війни

514 жителів області цьогоріч у травні-червні мають бути призвані на строкову службу. Наразі до війська пішла майже половина необхідної кількості.

Але ж осіб призовного віку на Чернігівщині понад 10 тисяч.

Про це ЧEline повідомили в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю облдержадміністрації.

Про те, як наздогнати необхідний показник і що ж досі заважало його виконати, говорили сьогодні під час розширеного засідання обласної призовної комісії.

— Виникла ситуація ставить під загрозу виконання завдання, визначеного Президентом України та Кабінетом Міністрів України, і впливає на обороноздатність України.

Тож усі ми маємо сьогодні не лише напрацювати план дій, а й негайно почати його реалізацію, — відкриваючи засідання, наголосив заступник голови ОДА Сергій Сергієнко.

Як повідомив військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату Олександр Криворучко, за результатами травня найгірше з поставленим завданням впоралися в Прилуцькому, Бахмацькому, Ніжинському, Козелецькому районах. Натомість перевищують встановлену норму в Ріпкинському, Сновському, Менському, Новгород-Сіверському, Варвинському районах.

Серед причин гальмування призовної кампанії: відсутність призовника за місцем реєстрації і страх громадян у зв’язку з подіями на сході країни.

На зібранні зазначили, що інформаційну та роз’яснювальну роботу варто вести з урахуванням особливостей кожного району.

Таким чином було вирішено посилити заходи з патріотичного виховання, просвітницьку роботу в навчальних закладах, а також поширити необхідні довідки в засобах масової інформації.

Основний акцент на тому, що строковики не проходитимуть службу в зоні АТО. Максимальна активізація спільних зусиль дасть змогу виконати завдання з призову в зазначені строки.

Ще статті по темі

Back to top button