Суспільство

Про унікальну обсерваторію в Безводівці зняли новий фільм (Відео)

У Києві відбулася презентація документально-дослідницького фільму «Шлях до Сонця», присвячений сенсаційній археологічній знахідці – правдавній пригоризонтній обсерваторії Безводівка, що подібна до британського Стоунхеджу.

Знаходиться поблизу міста Ічня Чернігівської області.  Автором цієї відеороботи є дослідник прадавньої історії Олександр Кликавка. Це вже друга його робота з цієї тематики.

Перший фільм «Пригоризонтна обсерваторія Безводівка» в жовтні 2016 року брав участь в 27 міжнародному фестивалі кіно з археології в Італії.

Ці відео роботи спонукають переглянути історію нашого народу, та під іншим кутом подивитись на його коріння. Щоб розгадати загадку Безводівки автору фільму довелося чимало попрацювати в архівах, записати інтерв’ю  з місцевими жителями. Дослідник намагається з допомогою розрахунків довести, що люди, які жили на території сучасної України, мали унікальні знання про всесвіт та вели постійне спостереження за рухом небесних світил та різними астрономічними явищами. Наведені факти не вписуються в загальноприйняті уявлення про нашу історію періоду бронзової доби 2000-1000 років до н.е. Дослідницький проект «Безводівка» доповнює прадавню історію України та змусить переписати багато вже написаних наукових праць.

Другий фільм є його логічним продовженням і відкриває нові таємниці прадавньої цивілізації, яка побудувала споруду, яку за масштабами та призначенням можна порівняти з малюнками в пустелі Наска та британським Стоунхенджем.

При створенні фільмів застосовані унікальні зйомки з допомогою безпілотної техніки, які дозволяють з висоти пташиного польоту оглянути масштаби давньої споруди та її геометричну точність розташування. У стрічці використана 3D-графіка, за допомогою якої автор фільму відтворив зовнішній вигляд зруйнованої нині прадавньої споруди.

Мета створення цього фільму, за словами автора спонукає до переосмислення історії нашої країни та народу. А також намагається привернути увагу до проблеми збереження пам’яток архітектури в нашій країні. Картина розрахована не лише на науковців, а на широку аудиторію глядачів, які повинні усвідомити хто ми і як глибоко наше коріння сягає в глибину тисячоліть.

Сайт історико-дослідницького проекту: http://www.bezvodovka.com

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button