Суспільство

Програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота»: У Прилуках працює кондитерський цех

Створювати солодкі смачні шедеври – її пристрасть і робота. Своє хобі прилучанка Ганна Голуб перетворила на успішний бізнес і вже майже шість років займається кондитерською справою професійно. Спочатку працювала вдома, виконуючи індивідуальні замовлення клієнтів, а торік завдяки підтримці родини зважилася відкрити кондитерський цех. На становлення бізнесу взяла мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

На гроші гранту придбала найнеобхідніше — професійну техніку та меблі з нержавійки. Також сплатила за оренду приміщення на перші шість місяців.

«Грантові гроші прийшли «під ялиночку», 30 грудня. Це був справжній подарунок, якому я дуже зраділа», — говорить підприємниця. — Коли вам дають такий шанс у житті, то я думаю: ним варто скористатися. Якщо ти працюєш на себе, то знаєш, для чого це робиш, який результат хочеш отримати».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині стартувала грантова програма для підтримки мікробізнесу: як взяти участь

Робочий день Ганни починається о 8 ранку, а завершується в залежності від кількості замовлень. Торти, бенто торти, тістечка, капкейки, чизкейки, трайфли, шокобомби, пряники-розмальовки, зефір, кейкпопси, меренгові рулети, крафіни, макарон, пташине молоко у шоколаді, мармелад – все це й не тільки є в асортименті майстрині. Десерти дивують як неймовірним смаком, так і вишуканим авторським дизайном. Ці солодкі шедеври, особливо торти, випечені з урахування всіх побажань клієнта, зовсім не схожі на стандартну продукцію кондитерських магазинів. Крім таланту та естетичного смаку, Ганна має ґрунтовні знання з виготовлення різних десертів, але на цьому не зупиняється й навчається далі.

За роки роботи вона створила власний бренд солодощів та напрацювала постійну клієнтську базу. Фото своїх виробів викладає в соцмережі, щоб зацікавити покупців, що їй успішно вдається. Добре працює й «сарафанне радіо». За словами підприємниці, все зароблене вона постійно реінвестує у розвиток свого бізнесу.

У новому кондитерському цеху Ганна випікає солодощі не лише «на замовлення», там можна придбати і готові десерти, що дало змогу збільшити кількість клієнтів. Працює поки що одна, але активно шукає собі помічника. Адже створити нове робоче місце – обов’язкова умова програми надання мікрогрантів.

«Я щаслива, бо тепер вдома я проводжу час з родиною та відпочиваю, а на роботі готую і зустрічаю покупців», — говорить підприємниця.

Подати заявку на участь у проєкті «єРобота» можна через портал Дія прямо зараз https://is.gd/KT7RoW

Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button