Суспільство

Пункт перетримки – камінь спотикання: відповідь на петицію про безпритульних тварин

Прибрати з вулиць міста безпритульних собак просили чернігівці у петиції, на яку вчора, 11 серпня, дав  відповідь начальник управління Ярослав Куц.

Зокрема, містяни просили ввести обов’язкову реєстрацію собак; незареєстрованих собак відловлювати та поміщати в пункт утримання безпритульних тварин не тільки для стерилізації, а й для постійного перебування; за перебування без нагляду зареєстрованих собак ввести штрафні санкції для господарів.

Так, у ЖКГ відповіли, що реєстрація домашніх собак та котів буде запроваджуватись після введення в експлуатацію Пункту тимчасового утримання тварин та опрацювання змін до Правил утримання собак та котів у м. Чернігові із включенням до даних Правил дієвих положень про реєстрацію собак та котів.

Пункт перетримки для постійного перебування тварин, а не тільки для стерилізації, не використовуватимуть. Бо діяльність пункту, який будується, спрямована на регулювання чисельності безпритульних тварин методом біостерилізації.

Тобто передбачає вилов собак, стерилізацію, вакцинацію, проведення профілактичної обробки та повернення на місце вилову. Що виключає постійне заміщення звільнених, в результаті вилову, територій міста новими нестирилізованими зграями безпритульних собак.

Робота по притягненню до відповідальності за вигул тварин без власника розпочнеться тільки із запровадженням вилову собак після завершення будівництва місця для утримання собак.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button