Суспільство

Реконструкція гідроспоруди на Стрижні на завершальному етапі (Фото)

Від початку липня триває реконструкція гідроспоруди на р. Стрижень по вул. Героїв Чорнобиля.

Наразі основні роботи завершені, частина тимчасової дамби вивезена. Решту невдовзі буде прибрано з допомогою «Земснаряду».

Про це повідомляє Управління ЖКГ у Чернігівській міській раді.

Як пояснила начальник відділу екології управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Світлана Чікірісова, в рамках реконструкції гідроспоруди проведені такі роботи: змонтовано нові затвори, підйомники та сміттєзатримувальні решітки; здійснено гідроізоляцію споруди; виконано реконструкцію службового майданчику.

Найважливіша і найскладніша частина реконструкції полягала в бетонуванні підводних елементів споруди та встановленні затворів. Щоб провести ці роботи, необхідно було влаштувати тимчасову перемичку навколо гідроспоруди.

Завдяки насипаній піщаній дамбі вдалося провести реконструкцію об`єкта без повного спуску води на ділянці р. Стрижень по вул. Героїв Чорнобиля.

Нагадаємо, що гідроспоруда до реконструкції не працювала, тож не було змоги маневрувати затворами при спорожненні водойми та здійснювати санітарні скиди води.

Проведена реконструкція гідроспоруди дасть можливість забезпечити проведення робіт із регуляції рівня води на цій ділянці р. Стрижень, що входить до протипаводкових заходів і передбачає поліпшення санітарного стану річки.

Також для комплексного вирішення питання поліпшення стану р. Стрижень, Інститут гідробіології НАН України проводить розробку рекомендацій щодо режиму експлуатації річки. Відповідне замовлення зроблене управлінням ЖКГ.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button