Суспільство

«Репресії за згодою сторін»: управління освіти через меню прибрало завідувача садочка

Гнівні пости у Фейсбуці і не менш емоційні заяви під час інтерв’ю. Батьки дітей, які виховуються в дитячому садочку № 73 (знаходиться за магазином «Електрон»), обурені, за їхніми словами, фактичним звільненням під тиском багаторічного завідувача цього садочка Любові Попок.

«Її примусили написати заяву, що вона сама покидає цю роботу – і до побачення. Або піде під статтю. Причина в тому, що все збракували, все зробили, як хотіли. Прийшла якась перевірка. Йшли одразу до їдальні, до шафи, з камерами, – і сказали, що вона заховала там борщ. Ну, навіщо, скажіть мені, завідувачу ховати в шафі борщ. І на кухні взагалі відповідальний повар», – говорить мати дитини з цього садочка Наталія Панасюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Носівці школа №5 відкриється цього року

«Сказали, що вона поміняла меню. В садочку зробили рибні котлети замість риби тушкованої. Через те, що риба була дуже м’яка, тож не знати, що на сковороді з нею зробилося б. Хотіли нагодувати діток – і на тобі», – обурюються батьки.

Про Любов Попок говорять тільки хороші слова, навіть зібрали підписи проти її звільнення. За словами людей, вона з 19 років почала працювати в дитсадку. Уже 17 років завідує ним. Садок підняла з дна. Сама Любов Григорівна ситуації коментувати не хоче.

«Ви знаєте, я звикла в своєму житті завжди виконувати накази управління освіти. Я так працювала завжди. Мабуть, цього разу я виконала його не так, як треба. Тому я обговорювати накази управління не буду. Я тільки його приймаю. Так вирішив керівник (Василь Білогура), так має бути. Він завжди правий. Я дуже дякую батькам за оцінку моєї роботи. Але, може, вони її бачать однобоко. Управління освіти бачить ситуацію по-своєму і, на мою думку, воно праве», – говорить вже колишня завідувач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчителям за роботу в спеціальних школах та інклюзивних класах доплачуватимуть

Причину такої поведінки пані Попок батьки коментують так: «Я сьогодні балакала з однією вихователькою, з другою. Вони вже бояться. Методистка каже, що не треба нічого чіпати. Щоб Любов Попок ті чотири роки, що залишилися їй до пенсії, допрацювала хоч вихователькою. Але якщо щось піде не так, то вона навіть чотири роки ці не допрацює. Вона бідна, серце слабке. Я не знаю, як вона почувається ці дні. Ну, навіщо було таке зробити з людиною?».

28236173_432164177218018_1445760878_n

В управлінні освіти ситуацію погодились прокоментувати тільки через офіційний запит, на які вони відповідають зазвичай справно. Але якщо освітяни відмовляться оперативно, для відеосюжетів реагувати на проблемні ситуації, журналістам доведеться питати коментарів у міського голови Владислава Атрошенка. Адже будь-які події, які, на думку людей, є проявами несправедливості, дедалі більше нагнітають ситуацію в місті, особливо це небезпечно в країні, яка пройшла два Майдани і зараз переживає війну.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Це стиль роботи теперішнього управління освіти: відповідати на запити….. Білогура поставив броньовані двері в своїй приймальні, якими відборонився від вчительської спільноти. А хиба це перша людина, яка пішла «за власним бажанням»?

  2. Все как всегда, по проторенной дорожке: добровольно-принудительное увольнение. Надеюсь, что справедливость восторжествует. И незаконное сфабрикованное увольнение признается недействительным.

Back to top button