Суспільство

Річка Остер влітку може залишитись без води (Фото)

У Ніжині виникла потреба в ремонті гідротехнічних споруд, встановлених на річці Остер. Далася взнаки їх багаторічна експлуатація. До речі, один із 16 металевих затворів, встановлених на міському пляжі, потребує капітального ремонту, решта – планового.

За словами Володимира Тарасенка, керівника Ніжинського міськрайонного управління водного господарства, яке обслуговує споруди, ймовірно, така ситуація виникла через потрапляння у води Остра солі, яку десятиліттями розтрушують по міських дорогах. Примітно, що затвор, що потребує капітального ремонту, настільки з’їдений корозією, наче перебував у морській воді.

В деяких місцях у дірки конструкції навіть людська рука пролазить. Володимир Тарасенко також пояснив, що нині у водному господарстві немає коштів на відновлення затвору. Надію чоловік покладає на додаткове фінансування.

Наразі ніжинські керівники шукають способи вирішення цього питання. Та якщо гідротехнічну споруду все-таки не відновлять, Остер на літо може лишитися без води. Адже, згідно із правилами, влітку шлюзи мають бути закритими.

Джерело: «Нежатин»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button