Суспільство

Рішення суду не указ: на Чернігівщині секретаря сільради не поновлюють на роботі (Відео)

Робоче місце просто в коридорі – так вже другий тиждень працює Наталія Пидан – секретар Кувечицької сільської ради. Хоча роботою це і не назвеш: жінка не має доступу до документів. Ще 3-го лютого на 10 сесії сільської ради депутати прийняли рішення про дострокове припинення її повноважень.

«На підставі багатьох зауважень у роботі Наталії як секретаря. Там був ряд запитань. Якщо б усе влаштовувало, такого б питання ніхто не ставив звільнення секретаря з посади. Були певні причини, зауваження», — запевняє Микола Навар, сільський голова с. Кувечичі.

Сесію провели за зачиненими дверима. Наталію Пидан навіть не попередили про засідання. Жінка з таким рішенням не погодилась, оскаржувала його у суді. Феміда стала на бік звільненого секретаря та винесла рішення – від 12 червня поновити жінку на посаді. Але час йшов, а приступити до виконання своїх обов’язків Наталія Пидан так і не змогла.

«Розпорядження немає. Як людина може приступити до роботи, трудова книжка не заповнена. Я її віддала сільському голові ще у вівторок разом із попередньою постановою», — Наталія Пидан, секретар міської ради,

Сільський голова каже, що рішення суду отримав лише 16 червня, а рішення про поновлення можуть прийняти тільки депутати на найближчій сесії.

Головне наразі для Наталії Пидан поновити справедливість, та змусити чиновників діяти у рамках закону. Крапку в абсурдній ситуації має поставити наступна сесія сільської ради.

Ще статті по темі

Back to top button