Суспільство

Різдвяний піст, різке похолодання та Андріївський узвіз по-чернігівськи: основні новини області за 27 листопада

Чернігівці вчора, 27 листопада, запалили «свічку пам’яті» на знак вшанування жертв Голодомору 1932-1933 років.

Цими вихідними у чернігівському обласному театрі ляльок ім. О. Довженка свято — сорокарічний ювілей. 

Сьогодні в Естерсунді пройдуть перші гонки сезону Кубку світу з біатлону, в якому візьмуть і біатлоністи з Чернігівщини.

Бунт дитини-підлітка проти авторитету батьків у психології характеризують поняттям «перехідний період у розвитку нашого молодого покоління». Як рідним пережити часи, коли їхні чада вже не діти, але ще не дорослі, розказує практикуючий психолог Тетяна Глюк.

Наступного тижня на Чернігівщину прийдуть нічні 10-градусні морози. У вівторок, 29 листопада, температура знизиться на кілька градусів, і вже у середу, 30 листопада, у північних областях вночі досягне мінус 10.

Завтра розпочинається Різдвяний піст. Це останній багатоденний піст року. Він починається 28 листопада за новим стилем і закінчується 7 січня.

Два ніжинські літаки продовжують гасіння лісових пожеж у Ізраїлі. Як повідомили 27 листопада у Держслужбі з надзвичайних ситуацій, протягом 26 листопада двома пожежними літаками Ан-32П ДСНС України надавалась допомога у гасінні лісових пожеж, які виникли на території Ізраїля.

Сенсаційна заява Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана: мінімальну заробітну плату хочуть підвищити вдвічі  – до  3200 гривень. Чи вірять чернігівці у таке щастя і як ставляться до щедрої ініціативи Уряду.

Андріївський узвіз по-чернігівськи: чому знані місцеві художники змушені продавати свою творчість у підземеллі.

 

Ще статті по темі

Back to top button