Суспільство

Робота школярки з Семенівки на зльоті лісництв у Житомирі отримала нагороду

У Житомирі  відбувся XI Всеукраїнський зліт учнівських лісництв. Чернігівщину  на ньому представляла переможець обласного зльоту – команда юних лісівників ЗОШ І-ІІІ ст. № 1  м. Семенівка  у складі  учнів школи Усова Юрія, Найдьонової Тетяни, Хулап Соломії  зі своїм керівником, вчителем біології  Галиною Хулап.

Всеукраїнський зліт проходив на базі Житомирського національного агроекологічного університету.  У ньому  взяли  участь 23 команди майже зі всіх областей України. Приїхали навіть юні лісівники Донеччини. Всього було  150 учасників.

Всі команди привезли із собою тематичні виставки, де можна було  дізнатися  про  діяльність учнівських лісництв, їх досягнення  та  інформацію про природу областей, звідки приїхали діти.

Також учнівські лісництва презентували свою діяльність  використовуючи фото- та відеоматеріали:  розповіли про історію заснування, свої  найбільші здобутки, роботу з фахівцями лісового господарства свого  базового лісогосподарського підприємства.

На другий день юні лісівники, керівники делегацій та представники лісогосподарств України знайомилися з роботою ДП «Баранівське ЛМГ», та у Баранівській гімназії, захищали свої  наукові роботи . Змагання  серед юних  науковців було дуже напруженим, роботи оцінювало компетентне журі у складі науковців  Житомирського національного агроекологічного університету  та  фахівці лісового господарства.

За результатами цього змагання вихованка Семенівського учнівського лісництва  Соломія  Хулап з науковою роботою по моніторингу  червонокнижних рослин в заповідному урочищі «Базарна роща»  зайняла ІІІ місце.

У програмі зльоту також  було багато захоплюючих заходів – різноманітні розважальні імпрези, екскурсії, подарунки. Зокрема, мандрівка юних лісівників  у музей ім. С. П. Корольова, гостини у лісівників Станишівського лісництва ДП «Житомирське ЛГ», створення «Алеї єдності лісівників України» на бульварі в Житомирі, флешмоб, урочисте закриття і нагородження переможців.

Джерело: ДП «Семенівське лісове господарство»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button