Суспільство

Робота в громадах після виборів: у Києві відкрився форум для сільських голів і голів ОТГ

Місцеве самоврядування в Україні, сучасний стан і перспективи розвитку сьогодні, 23 грудня, обговорюють на форумі представників громад.

Він проходить у столиці. Участь у зустрічі беруть сільські та селищні голови з усієї України, а також новообрані голови об’єднаних територіальних громад.

Чернігівщину на форумі представляє велика делегація, зокрема в залі присутня Ірина Грозенко, голова регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, голова Батуринської ОТГ Леонід Душа, голова Іванівської ОТГ Сергій Гарус, Плосківський сільський голова Лариса Спашиба.

Також у форумі беруть участь народні депутати України. Зокрема, Чернігівщину представляє Валерій Давиденко.

Мета цьогорічного форуму важлива, адже учасники мають обговорити майбутній шлях розвитку українських сіл, селищ і міст, а також новостворених об’єднаних територіальних громад.

«70-80% сільського населення України нині за межею бідності. Наше завдання – зламати цю ганебну статистику шляхом ефективної роботи у громадах», — зазначив голова Всеукраїнської Асоціації сільських та селищних рад Микола Фурсенко.

«Сьогодні ви отримаєте практичні навички управління громадами, ми розкажемо, як залучати кошти в ОТГ, як відроджувати сільське господарство, як започатковувати підприємництво, як створювати робочі місця», — звертаючись до учасників форуму сказав народний депутат України Валерій Давиденко.

На форумі присутня і знімальна група ЧЕline, тож подробиці згодом.

Ще статті по темі

Back to top button