Суспільство

Романова може відбирати в Микитася половину зарплати

Нещодавно у Верховній Раді зареєстровано законопроект, яким передбачені штрафні санкції стосовно депутатів, які прогулюють сесійні засідання.

Одним із авторів проекту закону є нардеп Анна Романова. Про штрафи та «санкційний» документ вона розповіла для ЧЕline.

«Я з колегами стала співавтором законопроекту про штрафні санкції для депутатів-прогульників. Не секрет, що деякі депутати дуже рідко відвідують засідання Верховної Ради. Тобто, їх обирають люди для відстоювання інтересів громади, а вони не ходять на пленарні засідання.

Тому вихід один: встановлювати дуже великі штрафні санкції за пропуск засідань. У законопроекті, зокрема, передбачено, штрафування на півзарплати тих депутатів, які пропустили більше двох засідань на місяць», — заявила Романова.

Як відомо, таких санкцій проти депутатів-прогульників ніколи не існувало за 25 років «українського парламентаризму». Це й створило культ безвідповідальності та радянську зрівнялівку при виплаті зарплат.

«Якщо законопроект буде прийнято – це буде реальна економія коштів держбюджету, навіть за умови відносно високих зарплат. Ці кошти можна спрямувати на пенсії або інші соціальні потреби!

Я як депутат не пропустила жодного засідання, тож вважаю несправедливим нарахування зарплати депутатам, які не відвідують засідання або не голосують за важливі рішення», — зазначила Анна Романова.

До речі, одним із заядлих прогульників засідань Верховної Ради є депутат від 206-го округу Чернігівщини Максим Микитась – він пропустив більше половини засідань.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button