Суспільство

Рота «Чернігів» поповнилася новими бійцями (Фото)

Після закінчення 48-денного курсу підготовки в тренінговому центрі ГУНП в Чернігівській області шестеро хлопців і троє дівчат прийняли присягу поліцейського і приступили до несення служби в лавах роти патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів».

5 липня курсанти склали іспити та присягнули на вірність українському народові. У квітні поліція Чернігівщини оголосила конкурс на набір бійців у роту патрульної служби поліції особливого призначення «Чернігів». Бажання одягнути однострої й зв’язати свою долю з поліцією виявило бажання близько сотні претендентів. Після прискіпливого жорсткого відбору до навчання приступило 12 курсантів, успішно закінчили курс навчання дев’ятеро.

Троє кандидатів чесно зізналися собі, що не витримають такого навантаження та регулярних поїздок у зону проведення антитерористичної операції, тому «зійшли з дистанції». Інші курсанти отримали достатній рівень теоретичної і практичної підготовки, аби вже зовсім скоро зі зброєю в руках вирушити на Донбас.

«Ми їх дуже чекали, бо вони нам потрібні, як вода та повітря. Плануємо взяти над кожним курсантом шефство. Два тижні вони нестимуть службу безпосередньо у Чернігові, а наприкінці липня поїдуть в зону проведення антитерористичної операції. Служба інтенсивна: після повернення з Донбасу хлопці і дівчата відпочивають 10 днів, а потім несуть службу в Чернігові, де залучаються до охорони публічного порядку. Через два місяці знову їдуть в зону АТО. Не кожен витримає такий розпорядок», — розповідає командир роти «Чернігів» підполковник поліції Микола Масляний.

Бійці пройшли скорочене навчання, але на якість їх знань це не вплинуло. За 2,5 місяці хлопці та дівчата навчилися усьому, що має знати поліцейський спецпризначенець. З огляду на те, що вони нестимуть службу в зоні проведення антитерористичної операції, основний акцент під час навчання робився на відпрацюванні тактичної, фізичної та вогневої підготовки.

«Ця група невелика, тож увага була приділена кожному. Викладачі вклали в них душу, щоб підготувати їх до умов, в яких опиняться бійці. Головне завдання – щоб хлопці і дівчата повернулися додому живими. Скорочена програма була повністю компенсована інтенсивністю. Окрім основних занять, курсанти отримували й позаурочні. Та й самі вони часто проявляли інтерес до додаткових занять. Пройшли курс медичної підготовки, під час якої ми тісно співпрацювали з швидкою медичною допомогою та відомчою поліклінікою. У результаті іспити були здані з гарними результатами», — резюмує заступник начальника тренінгового центру майор поліції Дмитро Фесенко.

Та й самі курсанти залишилися у захваті від навчання. Кажуть, що якби була можливість, то ще продовжували б навчання.

«Упродовж усього періоду ми активно працювали з ранку до вечора. Упор був на вогневу тактику. Працювали в тирі, їздили на стрільбища. Вивчили пістолети і автомати різних модифікацій. Ми пройшли фізичну підготовку, вчилися комунікувати з громадянами, вивчали юридичні тонкощі, як поводитися в екстремальних умовах тощо. Хочу подякувати нашим викладачам, бо у роті були дівчата, але вони знайшли до нас підхід», — каже рядовий поліції Марина Якубець.

Наразі потребують свіжих поліцейських кадрів не тільки на Чернігівщини, а в усіх областях України, тож найближчим часом будуть оголошені нові конкурси.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button