Суспільство

«Розквотоване» телебачення і «важлива» комісія: цікаве в «Аргументі Гончарової»

Ми повинні дбати про свою цілісність та ідентифікацію, а відтак, квотування на телебаченні – це вірний процес. Про це в ефірі радіопрограми «Аргумент Гончарової» зазначив міністр культури Євген Нищук.

«Ми сподіваємося, що квотування на ТБ якраз дасть якість. Головне – почати. Всі дуже лякалися колись дубляжів українською мовою. Але, як з’ясувалося, там було гарне поєднання якості, що зрештою переросла в кількість. Так само боялися і на радіоефірах збільшення українського контенту. Але все потихеньку наповнюється гарним самодостатнім матеріалом. Головне – дати поштовх. Думаю, що це дуже правильний закон. Він дасть можливість заповнити і якістю, і кількістю україномовного контенту, українських тем, українською темою. І тут не за рахунок когось. Тут є природне бажання, європейське бажання. Так, як це роблять у будь-якій країні. У Німеччині, Франції. Вони мають певну волю для того, щоб берегти свою мову, свою культуру, розвивати її у своїй країні. Ми повинні дбати про свою цілісність, свою ідентифікацію», заявив Євген Нищук.

Також в ефірі проекту йшлося про те, що парламент не обрав представників до конкурсної комісії НКРЕКП.

«Це питання є політичним. Комісія та її голова призначаються Президентом. Постало питання, щоб комісія стала незалежною. Але поки що вона стала незалежною на папері, членів комісії, яка встановлює тарифи, не поміняли. Тому треба вибрати конкурсну комісію, яка вибере тих, кому можна довіряти і хто буде встановлювати тарифи. Питання полягало в тому, що в конкурсну комісію двох людей призначає Президент, одну людину – Кабмін, який також із Блоку Петра Порошенка. А чи можуть бути хоча б від парламенту люди не від коаліційних партій. Консервуючи питання конкурсної комісії, питання тарифів прив’язується до Блоку Петра Порошенка і до Народного фронту. Цього року ми будемо споживати антрациту вдвічі менше, ніж минулого року. Починається переобладнання станцій з антрацитового вугілля на марку В. Формулу Роттердам+ треба відмінити, а винних притягнути до відповідальності», зазначив член правління бізнес-ради «Ціна держави» Андрій Герус.

Програму «Аргумент Гончарової» з ведучою Тетяною Гончаровою слухайте на Радіо Ера FM кожного буднього дня з 17.00 до 20.00

Телефонуйте до студії за номером +380-44-536-96-00

Надсилайте листи на e-mail: [email protected]

Повністю програму дивіться на офіційному YouTube-каналі студії

Усі новини «Аргумент Гончарової» — у спільноті Facebook:

www.facebook.com/radioeramedia/

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button