Суспільство

Рятувальники попереджають про тепле лихо

Із настанням теплої погоди пожежі стають справжнім лихом, адже на весняному сонці торішні залишки рослинності швидко висихають і легко спалахують від кинутого сірника або недопалка.

Про це ЧЕline повідомили в УДСНС України в Чернігівській області.

Крім того, ігноруючи правила пожежної безпеки, люди спалюють листя‚ суху траву та інші рослинні залишки на присадибних ділянках, сільгоспугіддях та відкритих територіях, що призводить до виникнення пожеж. Їх небезпека полягає в тому, що поривами вітру вогонь швидко поширюється на значні території.

Як результат, лише протягом минулих вихідних на Чернігівщині через необережність громадян у поводженні з вогнем зафіксовано 9 пожеж на загальній площі більше 25 гектарів. Пожежі виникли на відкритих територіях Бобровицького, Козелецького, Корюківського, Носівського, Чернігівського районів і міста Чернігова.

Лише завдяки оперативному реагуванню пожежно-рятувальних підрозділів не допущено розповсюдження вогню на значні території, лісові масиви та об’єкти різних форм власності.

У зв’язку з цим рятувальники вкотре звертаються до населення з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та проявляти обережність у поводженні з вогнем у приватному житловому секторі, а також перебуваючи у лісових масивах, на відкритих територіях і біля торфовищ.

До того ж випалювання рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button