Суспільство

Рятувальники попереджають про збільшення надзвичайних ситуацій

Протягом останніх років відзначається значне зростання кількості надзвичайних ситуацій техногенного характеру, пов’язаних з аваріями на об’єктах підвищеної небезпеки.

Засоби, що витрачаються на ліквідацію наслідків техногенних аварій, більше ніж на порядок перевищують видатки, виділені на забезпечення техногенної безпеки.

Одним із найефективніших чинників зниження ризиків виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру є створення та запровадження нових інформаційних технологій контролю за критичними параметрами технологічних процесів на об’єктах із небезпечною діяльністю на основі широкого використання автоматизованих і комп’ютерних засобів.

Вагомим кроком у цьому напрямі є впровадження в практичну діяльність на об’єктах підвищеної небезпеки систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

Відповідно до статті 53 Кодексу цивільного захисту України, протоколу №3 засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 14 жовтня 2013 року, визначено завдання з обладнання об’єктів підвищеної небезпеки системами раннього виявлення.

На засіданні Чернігівської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розглянуто та затверджено план-графік впровадження систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення, згідно з яким усі об’єкти підвищеної небезпеки області повинні здійснити монтаж зазначених систем.

Ще статті по темі

Back to top button