Суспільство

Рятувальники просять батьків слідкувати на відпочинку за своїми дітьми

S1230090

На Чернігівщині з початку купального сезону потонуло 25 людей.

Серед яких три дитини.

Про це ЧEline повідомили у ДСНС у Чернігівській області.

Основною причиною трагічних випадків є нехтування громадянами під час відпочинку елементарних заходів безпеки. З огляду на це, рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області вживають всі можливі заходи, щоб не допустити загибелі людей на водних об’єктах.

S1230099

Слід зазначити, що на Чернігівщині органами влади визначено 26 місць відпочинку біля водойм, які відповідають вимогам безпеки.

Проте, досить багато мешканців і гостей області відпочиває на стихійних пляжах біля річок, озер, які не відповідають жодним вимогам безпеки.

З метою профілактики загибелі людей на водних об’єктах, 10 липня чернігівськими рятувальниками з Управління та районного сектору, спільно з представниками ЗМІ провели  рейдову перевірку й відповідну роз’яснювальну роботу з громадянами в місцях масового відпочинку людей біля води, розташованих на території Куликівського району Чернігівської області.

S1230100

Рятувальники провели з відпочиваючими профілактичні бесіди, вручили пам’ятки та листівки попереджувального характеру.

Крім того, під час спілкування фахівці ДСНС нагадали дорослим громадянам  про необхідність постійного нагляду за дітьми та їхніми розвагами.

У свою чергу, більшість з відпочиваючих запевнили рятувальників, що вони знають та намагаються завжди дотримуватися правил безпеки під час перебування біля водойм.

Ще статті по темі

Back to top button