Суспільство

Седнів потрапило у 20-ку неймовірних сіл України

Седнів – мальовниче селище на березі річки Снов неподалік Чернігова – увійшов до 20-и півфіналістів ІІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України-2017». Тепер «містечко над Сновом» відвідає автопробіг, після якого – змагання за цінні призи.

На конкурс надійшло більш ніж 300 заявок, – повідомляють організатори AgroPortal.ua. Редакційна комісія представила членам експертної ради 63-х домінантів, із поміж яких і було обрано 20 півфіналістів.

Щоб краще дослідити і поділитися принадами сіл-півфіналістів з якомога ширшою аудиторією, до 16 липня кожне з 20 сіл відвідають журналісти-учасники «Неймовірного сільського автопробігу».

А після –з 16 липня до 16 серпня –фінальний етап конкурсу – онлайн-голосування на сайті AgroPortal.ua. Паралельно з онлайн-голосуванням оцінки селам-конкурсантам виставлять і члени Експертної ради. Села-переможці, крім промоції свого краю, за підсумками змагання отримають і цінні призи – загальний призовий фонд становить 150 тисяч гривень у формі сертифікатів на закупівлю необхідного для села інвентарю.

Також переможець конкурсу отримає можливість відвідати восени цього року Німеччину для обміну досвідом у розвитку державного управління та коопераційного самоврядування.

А Посольство Франції в Україні в межах реалізації ІІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України-2017» надасть премію в розмірі 50 тисяч гривень за внесок у збереження навколишнього середовища та біорізноманіття.

Тарас Висоцький, генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», член експертної ради, зокрема, сказав: «Проект «Неймовірні села України» — це поштовх для села, підтримка перших кроків та ініціатив тих громад, які дійсно хочуть розвиватися».

Вадим Савченко, заступник керівника Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад зі зв’язків з громадськістю та міжнародними організаціями, член експертної ради наголосив: «Конкурс є надзвичайно значущий для підтримання громадської активності. Є така приказка: «Вміли готувати, та не вміли подати», тому з особистого досвіду можу сказати, що дуже важливо написати заявку та подати її. Наприклад, цього року в процесі децентралізації деякі громади отримали великі кошти та не змогли їх освоїти, тому що не мають досвіду у написанні проектних заявок. Потрібно бути активним і відстоювати свою позицію».

Заявку на участь у конкурсі Седнева підготували фахівці місцевого, селищного, будинку культури за пропозицією голови громади. «Я вважаю, що треба використовувати кожну можливість для розвитку своєї громади всі механізми – і державні, і грантові –всякі, – говорить селищний голова Михайло Шевчик. –Ну, і самим заробляти. Я вважаю, що наш Седнів і правда неймовірний, і бажаю, щоб якнайбільше гостей-туристів побачили його і полюбили, як ми його любим».

Проголосувати за Седнів у конкурсі ІІ Всеукраїнському конкурсі «Неймовірні села України-2017» можна буде з 16 липня до 16 серпня на сайті AgroPortal.ua. А поки організатори та седнівці запрошують завітати до містечка над Сновом, щоб на власні очі оцінити його численні принади.

Джерело: OTG.cn.ua

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button