Суспільство

Серед молоді Чернігівщини переважають чоловіки

Згідно зі статистичними даними, на початок 2017 року на Чернігівщині проживали майже 256 тисяч молодих людей у віці 15–34 роки. Це майже чверть усього населення області. Дві третини з них (68 %) – міські жителі. У розрахунку на тисячу молодих жінок області припадають 1 086 чоловіків. Найчисельнішою є вікова група 30–34 роки (86 тис. осіб).

Про це ЧЕline повідомили в ГУ статистики в Чернігівській області.

Найбільша частка молоді в загальній чисельності населення проживає в містах Чернігів, Ніжин, Н.-Сіверський і в Срібнянському районі; найменша – у Куликівському, Ніжинському та Прилуцькому районах.

Минулого року на Чернігівщині зареєстрували понад 3 тисячі сімей, де наречені були у віці до 35 років. Жінки здебільшого брали шлюб у 30 років, чоловіки – в 32 роки.

За матеріалами вибіркового обстеження населення (домогосподарств) із питань економічної активності, молоді особи у віці 15-34 роки становлять більше третини економічно активного населення області. Найвищий рівень економічної активності серед молоді спостерігається у віковій групі 30-34 роки.

Гострою залишається проблема безробіття серед молоді. Упродовж 2016 р. на обліку Державної служби зайнятості перебували 16 тисяч молодих людей віком до 35 років, які мали статус безробітного, із них 4,6 тисячі було працевлаштовано протягом року.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button