Суспільство

Сферу фізичної культури та спорту минулого року профінансували майже на 86 мільйонів гривень

Для спортивних і фізкультурно-оздоровчих занять населення в області на кінець 2016 р. діяли 2 855 спортивних споруд. Серед них 26 стадіонів із трибунами на 1,5 тис. і більше місць, 411 спортивних залів площею не менше  162 кв.м, 3 лижні бази та стільки ж критих плавальних басейнів, 764 футбольні поля, 258 майданчиків із тренажерним обладнанням, 19 тенісних кортів, 100 стрілецьких тирів, кінноспортивна база, біатлонне стрільбище тощо.

Про це ЧЕline повідомили в ГУ статистики у Чернігівській області.

Систематично займалися спортом майже 25 тис. жителів області, серед них – дві третини відвідували дитячо-юнацькі спортивні школи. Спортивна робота проводилась із 70 видів спорту, серед яких 27 – олімпійські. Найпопулярнішими були футбол, легка атлетика, волейбол, кульова стрільба. В 11 видах спорту для інвалідів займалися 375 осіб.

Крім того, майже 66 тис. осіб займалися фізкультурою та спортом у навчальних закладах, на підприємствах, в установах та організаціях, які проводять фізкультурно-оздоровчу роботу.

До роботи у сфері фізичної культури та спорту в області залучено близько 2 тис. фахівців, серед яких майже 84 % мали спеціальну вищу освіту професійного спрямування.

На фінансування сфери фізичної культури та спорту минулого року використано майже 86 млн грн, із яких понад 80 % – кошти місцевого бюджету, решта – державного.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button