Суспільство

Що слід робити, коли відмовили у субсидії

Якщо вам з певних причин відмовили в наданні субсидії, слід знати певні хитрощі, які допоможуть заощадити кошти.

Секретами економії поділився менеджер ДТЕК Сергій Свистюк, передає портал Знай.

Замініть батареї. Вони не лише будуть краще прогрівати приміщення, а й допоможуть суттєво зекономити на опаленні. Особливо тоді, коли на вулиці тепло і не потрібно використовувати тепло на максимумі. Однак, слід знати, що ця порада ефективна лише в тому разі, якщо у вас стоїть лічильник.

Замініть вікна та двері балкону. Експерт наголошує на тому, що такі незначні, на перший погляд, шпаринки в старих віконних рамах можуть «випускати» тепло до 20%. Це не лише змусить вас мерзнути, а й стане причиною додаткових витрат. Краще замінити старі вікна та двері на хороші склопакети.

Утепліть своє помешкання. Найелементарніший спосіб – поставити «екран» за батарею. Це потрібно для того, щоб батарея не лише гріла підвіконня та стіну за нею, а віддавала більше тепла безпосередньо в квартиру. Також можна утеплити фасад квартири або будинку. Для цього, звичайно ж, краще порадитися з фахівцями.

Також не забувайте вимикати світло в тих кімнатах, де ви не перебуваєте в даний момент. Це ж стосується електроприладів, які можуть постійно перебувати в режимі очікування та споживати електроенергію.

Ще статті по темі

Back to top button