Суспільство

Щоб перебудувати житло для чернігівських викладачів, шукають забудовника

Замість навчальних аудиторій – одно- та двокімнатні квартири. З приміщення психолого-педагогічного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» планують зробити житловий будинок.

Виконавчий комітет Чернігівської міськради погодив переведення будинку на розі вулиць Шевченка і Молодчого з нежитлового в житловий фонд.

До 2006 року в цій будівлі знаходився гуртожиток обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді. Потім там було відкрито психолого-педагогічний факультет із навчальними аудиторіями та спортзалом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівському колегіумі ім. Т. Шевченка ввели нову спеціальність

За словами Анатолія Тимошенка, проректора з науково-педагогічної та виховної роботи вишу, на сьогодні у зв’язку зі скороченням кількості студентів утримувати будівлю вже не вигідно.

«Психолого-педагогічний факультет ми абсолютно без будь-яких проблем з аудиторним забезпеченням перевели в центральний корпус. А оскільки там більше нікого не було, то виникло в нас бажання, мотивоване тим, що у нас понад 60 працівників університету стоять у квартирній черзі на отримання житла. Там солідні суми йшли за комунальні. А психолого-педагогічний факультет чисельно скоротився, він займав лише два поверхи із п’яти. Тому перший крок зроблено – це приміщення переведено в статус житлового. Далі стоїть питання, чи вдасться нам знайти забудовника, який би зробив і проектну документацію. І порахувати, скільки це буде коштувати, щоб люди сплатили ці кошти й отримали в такий спосіб житло. Попередній один із проектів показує нам, що там може бути 60 одно- і двокімнатних», – розповів він.

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ: У Києві помер перший український космонавт Каденюк — ЗМІ

Джерело: Українське радіо – Чернігівська хвиля

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А Масим Черненок разве не подсобит коллеге по фракции ректору Носку ?

Back to top button