Суспільство

Шість пам’ятників Героям відкрили на міському кладовищі (Фото)

На міському кладовищі «Яцево» 3 червня чернігівці вшанували пам’ять воїнів, які загинули на Донбасі за свободу і незалежність України.

З шести гранітних монументів двоє — над могилами загиблих міліціонерів — рядових міліції Віктора Запеки та Андрія Іщенка.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

16 листопада 2014 року, коли йшли жорстокі і кровопролитні бої за Станицю Луганську, рядові батальйону міліції особливого призначення «Чернігів» Віктор Запека та Андрій Іщенко разом зі своїми побратимами поспішили на допомогу військовим, які вели нерівний бій з переважаючими силами сепаратистів на окраїні міста.

Машина спецпризначенців потрапила в засідку бойовиків і була обстріляна з гранатометів. Від прямого влучання снаряду, корпус ГАЗельки буквально розірвало, двоє чернігівців загинули на місці, ще шестеро, в тому числі і Віктор Запека отримали поранення різного ступеню важкості.

Віктор був тяжко поранений і стікав кров’ю, але поки до них пробивалися основні сили і «швидка допомога», він разом з іншими бійцями прийняли бій з сепаратистами і до останнього відстрілювалися, завдавши противникові відчутних втрат. Віктор Запека помер в кареті швидкої допомоги дорогою до лікарні від втрати крові.

Вшанувати пам’ять загиблих героїв зібралися родичі, колеги, знайомі та просто не байдужі чернігівці. Перед відкриттям пам’ятників відбувся невеличкий мітинг-реквієм, на якому всі бажаючі могли висловити теплі слова на адресу загиблих та слова підтримки і вдячності родичам полеглих воїнів.

Під звуки Державного Гімну України урочисто один за одним були відкриті шість пам’ятників героям.

Капелан, священник Катерининської церкви Української православної церкви Київського патріархату отець Євген Орда провів чин освячення пам’ятників. Присутні поклали до їх підніжжя живі квіти.

Ще статті по темі

Back to top button