Суспільство

Школярі Чернігівщини побували в гостях у авіаторів (Фото)

До авіаторів Бригада тактичної авіації м.Васильків, що на Київщині, завітали школярі Сухополов’янської школи І-ІІІ ступенів Прилуцької районної ради Чернігівської області.

Заступник командира по роботі з особовим складом підполковник Олександр Продан привітав гостей та під час подорожі частиною розповів учням про історичний шлях бригади, її призначення, можливості та бойовий досвід. Біля Алеї пам’яті загиблих АТО, хвилиною мовчання школярі вшанували пам’ять про героїв – учасників антитерористичної операції.

У ході екскурсіїї підліткам розказали про основи роботи переносного зенітно-ракетного комплекса «Ігла» та зенітної установки «ЗУ-23». Разом з військовими молодь спробувала розібрати й зібрати пістолет Макарова та автомат Калашникова. Відвідали казармене приміщення та ознайомилися з життям i умовами побуту військовослужбовців строкової військової служби.

Заступник начальника технічно-експлуатаційної частини авіаційної техніки майор Святослав Гнат провів цікаву та змістовну екскурсію, щодо еволюції авіаційної техніки. Перебуваючи в ангарі, майбутні захисники побачили де виконуються періодичні, регламентні та відновлювальні роботи на літаках типу Міг-29 та Л-39.

На завершення зустрічі, вчителі та учні висловили слова вдячності за можливість поринути у військове життя авіаторів, поділилися своїм незабутніми враженнями та вручили коровай, як символ подяки, миру та поваги до українських захисників.

Прес-служба Бригада тактичної авіації м.Васильків Повітряне командування «Центр»/ Air command «Center»

Ще статті по темі

Back to top button