Суспільство

Сільським молочним кооперативам можуть допомогти грошима

Програму підтримки сільських молочних кооперативів розробляє департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Після остаточного затвердження цей документ подадуть на розгляд депутатам обласної ради.

Про це повідомив очільник відомства Сергій Хоботня.

Програма передбачає фінансову підтримку сільських молочних об’єднань – кооперативів. Адже за нинішніх економічних умов власникам корів вкрай важко створити сімейні ферми, бо необхідне устаткування для молочного кооперативу коштує 200, а то й 300 тисяч гривень.

Сергій Хоботня: «У програмі будуть закладені стартові кошти для придбання обладнання – лабораторної установки й танку для охолодження молока. Це та основа, що дасть можливість прослідкувати і якість молока від населення, й охолодити його перед відправкою на підприємство».

За його словами, сільські молочні кооперативи – це шанс для людей вимагати вищої, хоча б на кілька гривень, ціни на молоко, яке селяни заготовляють для підприємств. Сьогодні ж в області середня ціна на молоко від населення – 2,50 грн за літр.

До речі, на Чернігівщині вже створено 27 сільських молочних кооперативів, із них 12 – успішно працюють.

Та чи втілять цю програму в життя – питання часу. Адже чимало обласних програм, за які голосують депутати обласної ради, не фінансуються.

Ще статті по темі

Back to top button