Суспільство

Сіверських пенсіонерів поменшало

За адміністративними даними, на 1 січня 2017 року на обліку в органах Пенсійного фонду Чернігівської області перебували майже 332 тисяч пенсіонерів. Про це ЧЕline повідомили у головному управлінні статистики в області.

За рік їхня кількість скоротилася на 2,5%. Більше половини (59%) зазаначеної категорії населення проживає в міських поселеннях. Дві третини – жінки. Пенсіонером є кожен третій житель області.

Найбільше їх у розрахунку на тисячу постійного населення у Ріпкинському (393), Куликівському (387) та Борзнянському (384) районах, найменша – у місті Чернігів (280) та Бобровицькому районі (305).

Майже 80% отримують виплати за віком, кожен восьмий – за інвалідністю, 5% – у разі втрати годувальника, 3% – за вислугу років, решта – соціальні пенсії та довічне грошове утримання суддів у відставці.

Середній розмір місячної пенсії, призначеної органами Пенсійного фонду з урахуванням цільової та інших видів грошової допомоги, індексації, за рік збільшився на 10% й на 1 січня 2017 року становив 1660 грн. Інвалідам призначено 1667 гривень. Вище прожиткового мінімуму – 88%. Кожному десятому нараховано виплати нижче прожиткового мінімуму, розмір яких у середньому становив 1093 гривень.

Продовжували працювати 15% пенсіонерів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button