Суспільство

Скільки ще чекати обіцяних підручників учням 4-х і 7-х класів

За 2015-2016 навчальний рік учнів 4-х і 7-х класів так і не вдалося повністю забезпечити безкоштовними підручниками. Навчальну літературу за новою програмою школи області мали отримати ще у вересні того року.

Проте на кінець травня, як повідомляє прес-служба обласного управління освіти, держава закупила лише 50 % від необхідної кількості підручників. Їх відвезли до тих шкіл, де ситуація з книжками є надто критичною. Переважно це віддалені сільські школи.

Іншу частину підручників для 4-х і 7-х класів протягом літа мають придбати за кошти з місцевих бюджетів. І вже у вересні на партах школярів з’явиться навчальна література, пообіцяли в обласному управлінні освіти.

Нагадаємо, торік підручники для 4-х і 7-х класів вирішили повністю передрукувати, аби вони відповідали новій навчальній програмі. А от на перевидання освітньої літератури  держава виділила лише половину від необхідної суми, за другу половину підручників зобов’язала сплатити органи місцевого самоврядування.

Цьогоріч вчитимуться за новою навчальною програмою й учні 8-х класів. Їх теж забезпечуватимуть безкоштовними підручниками. Область вже відправила заявку до Міністерства освіти і науки, аби отримати необхідну кількість книжок.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Как на фигню какую-то, так у них денег хватает, а на учебники? Гор.совет занимается ерундой полнейшей, а страдают наши дети!(((

Back to top button