Суспільство

Сьогодні православні вшановують пам’ять Преподобного Лаврентія Чернігівського

Мало хто знає, що день пам’яті Преподобного Лаврентія Чернігівського – саме 19 січня. Але через те, що на цю ж дату припадає інше велике церковне свято – Богоявлення, пам’ять святого вшановують в інший день.

Цікаві факти з життя святого та про чудеса, пов’язані з ним, ЧЕline розповів авторитетний чернігівський священик, настоятель Катерининського храму отець Роман.

«Чудес пов’язано багато. Не було б чудес, то не було б його канонізації і прославлення. Преподобний своїм життям і подвигами надихав і приводив до спасіння багатьох людей. Його життя було нелегким, але він не втрачав надію на Бога. Господь наділив Лаврентія даром прозорливості, тож він міг побачити душу й думки іншого. А тому міг вказати людині, що робити, аби змінитися на краще. Мощі преподобного находяться в Троїцькому соборі в Чернігові. А в нашому Катерининському храмі зберігається ікона з частинкою його святих мощів. Багатьом людям, які звертаються до святого в молитвах в різних життєвих ситуаціях, він допомагає. Адже Лаврентій – це святий, який доносить наші молитви до Бога», – сказав отець Роман.

Ще статті по темі

Back to top button