Суспільство

Сьогодні відзначають всесвітній День радіо

13 лютого відзначають Всесвітній день радіо. Перше святкування відбулось 2012 року. Рішення про його щорічне проведення прийняла 2011-го Генеральна конференція ЮНЕСКО.

Саме 13 лютого 1946 року вперше вийшло в ефір «Радіо ООН», станція якого була в штаб-квартирі Організації Об’єднаних Націй.

Цього року День радіо проходить під девізом «Радіо — це ти». Слоган показує постійний зв’язок між радіостанцією і слухачами.

«Це мотивація, щоб брати участь у створенні радійних програм, у створенні радіо як місця обміну ідеями, отримання інформації та інструменту для застереження в ситуації загрози», — говорить генеральний секретар Польського комітету з питань ЮНЕСКО, Славомір Ратайсикий.

Крім Всесвітнього дня радіо відзначають також Всесвітній день радіоаматора — 18 квітня. Цього дня 1925 року в Парижі створено Міжнародний радіоаматорський союз, який і став ініціатором свята. У деяких країнах відзначається також День радіо 7 травня. У цей день 1895 року російський фізик Олександр Попов провів перший сеанс радіозв’язку.

Ще статті по темі

Back to top button