Суспільство

Сотні вірян поспішають посвятити воду в Чернігові (Фото)

Кілька сотень чернігівців сьогодні зранку поспішали на літургію до Троїцького кафедрального собору.

Сьогодні в храмі святкова служба з нагоди Водохреща. У церкві людно. Багато хто сповідається та причащається. Без черги причащають малечу.

На ранковій Водохрещенській службі дітей найбільше. Причастя сьогодні проводили двічі. Перше ранкове о 8-й ранку, наступне – через годину.

На вулиці в цей час шикуються віряни зі своїми бутлями та пляшками. Набрати воду можна й у храмі. На території церкви стоїть величезна бочка. До неї також черга. Люди поспішають набрати воду.

Пенсіонер Микола Стеценко приніс воду з собою. Розкриває чотири літрові баночки: «Я набрав воду собі, сім’ям сина та доньки, ще й онуковій сім’ї, – розповідає пенсіонер. – А що, я тут поруч живу. Із моїх вікон оцю дзвіницю видно, а вони й живуть далі, та й на роботу поспішають. Чи встигнуть посвятити? А я набрав, посвячу, от і буде у них свята Хрещенська водичка. Вона чудодійна. Чи з очей чи просто погане самопочуття – ковтнув трошки і полегшало».

Віряни переконують, що освячена на Водохреща вода найбільше має сили проти чарів і зурочення. Після літургії кілька священників одразу освячують воду. Щоб люди довго не стояли та не мерзли  — батюшки йдуть з обох кінців. У Троїцькому святитимуть воду протягом дня.

Ще статті по темі

Back to top button