Суспільство

Співочий Прилуцький УТОС виборов три нагороди

Співочий Прилуцький УТОС виборов три нагороди на заключному етапі огляду-конкурсу вокального жанру серед колективів художньої самодіяльності Українського товариства сліпих в Одесі.

Шлях до успіху був довгим і нелегким. Ще в червні незрячі взяли участь у зональному огляді-конкурсі, який проводився у Києві. Тоді довелося докласти неймовірних зусиль, аби переконати прискіпливе журі у тому, що прилуцькі утосівці гідні виступити на одеський сцені та поборотися за головні призи всеукраїнських творчих змагань. Така честь випала квартету «Либідь» та солісткам Вікторії Каленіченко і Наталії Полторак.

– Дівчата готувалися до конкурсу надзвичайно старанно, – говорить голова Прилуцького УТОСу Ніна Таран. – Репетирували чи не щодня. Наш керівник художньої самодіяльності Вікторія Каленіченко дуже вимоглива і до себе, і до своїх артистів.

В Одесі на артистів чекало багато приємних моментів. На конкурс з’їхалися 250 учасників з усіх областей України, навіть Донецької та Луганської.

Концертна програма тривала три дні – із 22-го по 24 вересня, тому суддям (а це фахівці консерваторій із Києва, Дніпра, Одеси, а також Китаю) роботи не бракувало.

Прилуцькі утосівці відспівали свої номери на одному диханні й зірвали море овацій. Журі було солідарним з публікою. У сольних виступах Наталія Полторак посіла третє місце, а Вікторія Каленіченко – перше. Першим став і квартет «Либідь».

Джерело: PRILUKI.CITY

Ще статті по темі

Back to top button