Суспільство

«Срібний» ніс: чернігівська вівчарка «внюхала» зброю та вибухівку (Фото)

Кінологічна команда Чернігівської митниці ДФС у складі головного державного інспектора-кінолога управління боротьби з митними правопорушеннями Анатолія Ісака та німецької вівчарки Найк взяла участь у міжнародних  змаганнях кінологів, що проходили наприкінці травня у місті Ірпінь.

Про це ЧEline повідомили у Головному управління ДФС у Чернігівській області.

У змаганнях брали участь 6  кінологічних команд Державної фіскальної служби України, які були представлені в різних категоріях, зокрема, пошуку тютюнових виробів, наркотиків, зброї та вибухових речовин.

Такі міжнародні змагання Департаментомспеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС проводяться щорічно. Участь у них беруть команди майже з усіх силових структур України, а також представники Польщі, Молдови та Білорусі.

Чернігівська команда посіла друге місце у категорії: пошук зброї та вибухових речовин. Найк справився з поставленим завданням на відмінно.

Вівчарка працює на митниці вже понад 4 роки. За цей період, під час чергування у пунктах пропуску на кордоні, Найк неодноразово підтверджував свої вміння.

А у травні цього року Найк «спрацював» на речовину рослинного походження, що була прихована під чохлом сидіння у салоні рейсового автобуса, який прямував за напрямком «Київ-Вільнюс» через пункт пропуску «Нові Яриловичі». За даним фактом до правоохоронних органів направлено оперативне повідомлення, речовину вилучено.

Ще статті по темі

Back to top button