Суспільство

Стало відомо, скільки грошей пішло на чищення Чернігова від снігу в дні хуртовини

У період хуртовини з 1 по 4 березня для боротьби з наслідками негоди у Чернігові були задіяні сили усіх комунальних підприємств та організацій. Зокрема, тільки працівниками та снігоприбиральною технікою КП «АТП-2528» в цілодобовому режимі проводилося розчищення більше сотні чернігівських доріг (центральних, а також усіх тих, по яких проходять маршрути громадського транспорту), забезпечувалося чищення тротуарів і території зупинок громадського транспорту.

Про це повідомляє прес-служба управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщину ще «полихоманить» від циклону

За цей час технікою підприємства було пройдено близько 600 кілометрів шляхів (через постійні опади дороги доводилися розчищати по кілька разів), використано 1694 тон посипкових протиожеледних матеріалів (сіль, пісок, їх суміш).

У денні та нічні зміни на КП працювали:

— 80 працівників – прибиральників, водіїв, механіків;

— 28 одиниць снігоочисної техніки підприємства.

У зв`язку з опадами, що не припинялися, працівники та техніка працювали в цілодобовому режимі та постійно чистили дороги від снігу і посипали їх протиожеледними сумішами.

На прибирання вулиць міста Чернігова від наслідків негоди у вказаний період з бюджету міста витрачено близько 1,3 мільйона гривень.

ДОВІДКА:

Прибиранням вулиць Чернігова в літній та зимовий періоди, чищенням доріг, тротуарів та територій зупинок від снігу, їх посипанням протиожеледними сумішами займається КП «АТП-2528».

Це підприємство стало переможцем тендеру, оголошеного управлінням ЖКГ, — https://goo.gl/Qa5XsR.

Нагадаємо, хто ж прибирає решту території міста:

— міждворові проїзди і тротуари на прибудинковій території прибирають ЖЕКи, ОСББ та ОЖБК (це передбачено в тарифі на квартплату);

— очищенням парків і скверів займається КП «Зеленбуд»;

— усі вулиці приватного сектору мають прибирати Деснянська та Новозаводська районні у м. Чернігові ради та мешканці цих вулиць (крім тих, які визначені тендером на замовлення УЖКГ);

— чищення території біля комерційних об’єктів, підприємств, установ забезпечують власники закладів – протягом дня організовують відкидання снігу з пішохідної частини на узбіччя дороги, звідти його вивозить техніка КП «АТП-2528».

У період великого снігопаду, що тривав останні дні, працівники комунальних підприємств працювали у кілька змін (КП «АТП-2528» у цілодобовому режимі) та без вихідних. Розчищення вулиць та вивезення зчищеного снігу продовжується й після припинення опадів – чернігівці можуть постійно бачити на вулицях міста людей в кольорових жилетах, що займаються прибиранням доріг та тротуарів.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. у вказаний період з бюджету міста витрачено близько 1,3 мільйона гри А ПОЧЕМУ не 1,8 лимона? У Атрохт же такая такса! На остатки памятника, на ремонт горсовета, только на проект ремонта Привокзальной ит.д. 1.8 а здесь на пол лимона уменьшили ???

Back to top button